top of page

מתכון לחלב שיבולת שועל

עודכן: 25 ביולי 2023


לכבוד החג עם כל החלב וזה, מפרסמת את המילה האחרונה שלי בעולם הפטנטים הקולינריים הטבעוניים. אז מה אנחנו רואים/ות בתמונה? חלב שיבולת שועל שלקח לי 1.5 דקות להכין. גיליתי את זה לפני כמה שבועות וזה כה פשוט שהפסקתי מאז לקנות את כל התחליפים בקרטונים. גם יותר בריא (פחות מעובד), גם חיסכון גדול בכסף, וגם יותר אקולוגי (אין קרטון לזרוק). אם זה לא היה כל כך קל להכין וכל כך מעט התעסקות זה לא היה מחזיק לי מעמד... הייתי נשברת וקונה. אבל זה קל ממש.

מקשיבים טוב? ליטר מים 1 כוס שיבולת שועל דקה קורט מלח (אם רוצים) 2 כפות שמן קוקוס/זרעי ענבים לפי הטעם (אפשר להוסיף קצת סילאן אם רוצים מתיקות).

טוחנים בשייקר (בלנדר) חצי דקה עד דקה. (מומלץ לא לטחון יותר מדי כי אז פתיתי שיבולת-שועל עוברים דרך המסננת.) מסננים. שותים ושומרים במקרר.

טוב כחלב בקפה, להכנת גלידות, לשייקים, דייסות והכל. פשוט מושלם.

חג שמח.


2 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

סוף שבוע מקסים של יחד וחיבור

סוף שבוע מקסים של יחד וחיבור. ובתוכו, השיקשוק של פרדס חנה ומקצבי הלב בתל אביב. השיקשוק קסום. חוויה צבעונית, קהילתית כמו שהייתה לי רק...

bottom of page