לכבוד החג עם כל החלב וזה, מפרסמת את המילה האחרונה שלי בעולם הפטנטים הקולינריים הטבעוניים. אז מה אנחנו רואים/ות בתמונה? חלב שיבולת שועל שלקח לי 1.5 דקות להכין. גיליתי את זה לפני כמה שבועות וזה כה פשוט שהפסקתי מאז לקנות את כל התחליפים בקרטונים. גם יותר בריא (פחות מעובד), גם חיסכון גדול בכסף, וגם יותר אקולוגי (אין קרטון לזרוק). אם זה לא היה כל כך קל להכין וכל כך מעט התעסקות זה לא היה מחזיק לי מעמד... הייתי נשברת וקונה. אבל זה קל ממש.
מקשיבים טוב? ליטר מים 1 כוס שיבולת שועל דקה קורט מלח (אם רוצים) 2 כפות שמן קוקוס/זרעי ענבים לפי הטעם (אפשר להוסיף קצת סילאן אם רוצים מתיקות).
טוחנים בשייקר (בלנדר) חצי דקה עד דקה. (מומלץ לא לטחון יותר מדי כי אז פתיתי שיבולת-שועל עוברים דרך המסננת.) מסננים. שותים ושומרים במקרר.
טוב כחלב בקפה, להכנת גלידות, לשייקים, דייסות והכל. פשוט מושלם.
חג שמח.